Henkilöstörahastojen juhlavuosi 2019

Henkilöstörahastolain säätämisestä tulee 15.9.2019 kuluneeksi 30 vuotta ja rahastojen etujärjestön Suomen henkilöstörahastot ry:n perustamisestakin tänä vuonna 15 vuotta. Henkilöstörahastolaki oli osa Holkerin hallituksen (1987-1991) työelämän ”hallittua rakennemuutosta”, Elettiin nousukauden huippua, vallitsi työvoimapula. Henkilöstörahastoilla tavoiteltiin taloudellista demokratiaa, henkilöstön osallistumista yritysten hallintoon ja sitouttamista yritykseen.

Nousukautta seurasi 1990-luvun alun lama eikä hallittu rakennemuutos mennyt ihan hallitusti, mutta miten on käynyt henkilöstörahastoille? Mm. sitä pohditaan henkilöstörahastojen juhlaseminaarissa toukokuussa, keskustelua jatketaan henkilöstörahastolain säätämisen 30-vuotispäivänä syyskuussa ja lopulta juhlakirjan julkistamisella vuodenvaihteessa 2019/2020.

Jos sinulla on tarina oman henkilöstörahastosi perustamisen ja toiminnan vaiheista tai henkilöstörahastojen yhdistyksen toiminnasta, ota yhteyttä tutkimusvastaavaamme Pauli Manniseen tai muihin yhdistyksen hallituksen jäseniin.